STUDY GROUP FRIEND'S

Saturday, 10 September 2011

promot blog ke kak??

aik?? macam tau2 je cik iman tengah promot blog kat dia... hehehe... atoi... memang kuat la aura kepromotan cik iman kat mawa,. dia komen fesbuk je, teros cik iman letak link blog ni kat komen fesbuk dia.. haha... tah pape je... buang tebiat.. kih, kih, kih.. siap sound lagi "iman nasuha, promot nampak akak :P " ah, cik iman kisah, promot tetap promot, nak follow tu belakang kira... by the way, thanks na kalau dah rehat2 cuci mata kat blog cik iman yang tak seberapa tomei macam tuan blog ni...

Friday, 9 September 2011

HOt 6% cukai

adui, kecoh betul pasal cukai 6% topup.. kat fesbuk pun dorang cerita pasal ni.. mula cik iman buat tak tau je pasal natang msg kat handphone cik iman.. sebab tolong parents cik iman kat dapur. ni ha msg cik iman dapat dari incik Celcom.
"pelanggan yang dihargai, mulai 15/9/2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yang berkenaan"

buka fesbuk je, nampak kat wall member cik iman, dia siap tulis kira2 pulak tu.. hehe... (copy ayat dia..)

"6% : 0.60 x 30 hari = 18.00 x 12 bln = 216.00
kami batah cukai 6% untuk produk& simpack..!
mujurlah fb ni bukan kerajaan punya, kalau tak mesti kena TAX jugak.."

hai macam2 la... hehe... siap ade yang betulkan pulak tu.. kan 6% :0.06 = 21.60.. hehe.. agaknyer terlalu marah n geram kot, tu yang silap type.. macam2 hal la dunia sekarang ni.. ape2 hal.. mudah2an tuhan bagi jalan bagi kita semua...

follow me..

holaaa.... selamat petang semua.. petang ni cik iman nak cerita pasal follow mengfollow... cik iman jenis tak berapa kisah, tak kisah dan taknak la kisah sangat orang nak follow ke tak, tarak hal la. sebab cik iman tau, cik iman buat blog ni pun saje2 je.. macam takda perasaan je. hehe. dulu pun blog cik iman yang lama ade 62 orang jerk yang follow.. so, tak hairan le cik iman nasuha ni.. hehe... so, sesiapa yang follow cik iman tu, thanks na banyak2... suke la ade orang follow.. almaklumlah, kita ni bukan otai blogger.. sape la nak follow.. tapi ape2 hal, thanks la jugak sape2 yang jalan2 ke blog cik iman ni... tQ very much na..

buat pengetahuan korang, cik iman pernah buat blog masuk ni 4 kali.. tu pun saje2 je.. blog last cik iman yang lama , tak dihapuskan, malah tidak dapat dibuka.. so, cik iman mula la buat blog baru ni... frust gak, frust sebab ape?? sebab cik iman baru je ade berapa orang follower.. hehe.. tapi takpe la cik iman sekarang nak mula benda baru, hidup baru, wajah lama, tapi orang yang baru... tak mau la nengok cerita lama lagi...

to : cik kiwi, thanks na tunjuk ajar saya walaupun tak banyak... saya suke... 

Thursday, 8 September 2011

Rahsia Nafas Cintaku

selamat malam... hye2.. Cik Iman malam ni nak kongsi cerita la tentang nama penyayi nasyid ni... nama dia Lyn Amzah. pernah ke dengar nama ni?? korang2 mesti pernah dengar la, masuk TV pun dia..1st Cik Iman dengar lagu Lyn Amzah, lirik dia tu.. huh, best pulak.. cik iman tak tau sangat lagu ni.. tapi bila dengar best pulak.. time tulis blog ni, sambil2 dengar lagu dia.. hehe.. tenang je dengar lagu ni.. lagu ni, Cik Iman tujukan buat kekasih hati Cik Iman memerangkap tunang iman dan bakal ditabalkan menjadi husband Cik Iman tak lama lagi.. hehe.. dengar taw jangan tak dengar...

video

Wednesday, 7 September 2011

game fesbuk

salam tengah hari, hari ni cik iman jadi macam menyampah le pulak... menyampah sebab ape?? sebab ni la... dorang ni kalau main game, tak reti TAK post kat fesbuk aku.. aku ape, aku pun main game.. aku menyampah sebab menyamak kat wall fesbuk aku.. maaf ye.. sebenarnye takde lah Cik Iman ni nak marah2. tapi malas nak padam natang yang kat wall tu.. lagipun, cik iman ni bukan pandai main game fesbuk ni.. tapi sekarang macam best le pulak. maybe, Cik Iman bosan kot duk umah sorang2...

saya ialah tuan blog ini

assalamualaikum... eh2.. ade sape2 yang tak kenal Cik Iman lagi ke?? Ya Tuhan, kenapa tak bagi tau.. ni nak perkenalkan diri balik.. saya ni tuan punya blog ni.. dulu Cik Iman ni dari blog lagi satu tu. ala, blog merapu, patut le tak boleh buka.. hehe~~ nak kenal lagi?? Cik Iman merupakan anak jati JOHOR Darul Ta'zim. baru je habis study. dulu masa study, ambil kos psikologi. insya'allah ada rezeki sambung study balik.. doa2kan ye korang. alhamdulillah, baru2 ni Cik Iman telah ditunangkan dengan seorang jejaka dari Sabah. pada bulan Ramadhan yang mulia 21 hb ogos. setelah pahit manis Cik Iman frust MENONGGENG, TERTUNGGING dan TERGOLEK dengan mereka di luar sana, tuhan bagi la si Dany ni.. thank you Allah.. mudah2an rakan2 kat luar sana, doakan kebahagiaan kami di dunia dan di akhirat. and most importantly, semoga mendapat zuriat yang soleh dan solehah... ameen

apa itu AdSense?

ape tu AdSense?? sebenarnya Cik Iman pun tak tau apakah itu.. huhu~~ aku ni harap je ade blog. Tapi tak tau pun ape dia. kira masuk je dalam blog ni. then aku main masuk dan tekan je la ikut suka den. dia kata iklan dapat duit.. hehe.. siapa la taknak duit. aku pun nak gak duit.. tapi tak dapat2. sebabnyer aku ni malas gak nak on9. kalau terngah kemaruk on9 tu, memang la.. aku on9 sampai BIG BOSS marah. so, aku pun terfikir la... natang ape la kejadahnye AdSense. punya la pandai duk mikir, "Ya Allah, cerdiknyer aku.." (ayat macam tau je..hehe..) internet depan mata. kalau ade la sape yang tak tau lagi ape dia Pakcik yang nama dia AdSense tu, klik je la link ni..


ha.. jumpa tak??? kalau tak jumpa link tu, Cik Iman tak tau le.. sebab Cik Iman jumpa...
buat masa sekarang, cik iman tengah mencari dan mengkaji kelebihan dan kekurangan bendealah ni... ceh...

Tuesday, 6 September 2011

pengalaman perang Cik Iman

kalau boleh Cik Iman tak nak ade perang2 ni... TAKUT.. terasa macam betul perang je...kalau dalam perang tu aku banyak amalan takpe.. tapi, kalau takde amalan, tu yang paling aku takut... aku nampak semua keadaan dalam perang. kelam kabut, takut. Cik Iman nampak ade tentera yang terkorban akibat bom kat atas bukit tu. fikir diri sendiri, sampai tertinggal adik aku... mana taknya, aku ade sorang adik.. lagipun, adik aku ada atas bukit tu... aku ngat dia tak bergerak lagi, rupa- rupanya dia masih gerak tangan. aku punya la menangis. takut juga aku kalau jadi ape2 kat dia macam ape yang aku nampak masa tu. aku nampak orang nak bom kat bukit yang aku diri. nasib aku sempat mengelak. sempat selamatkan adik aku.. kalau boleh, lepas ni aku taknak dah dalam keadaan perang ni lagi..harap negara aku aman. ameen~~

bangun tidur je Cik Iman terus nangis. macam real perang tu.. tapi ada makna @ mainan tidur akibat ganguan jin dan syaitan?? wallahua'lam..

bertukar..

haloooo.... aik?? ape yang bertukar ni??? saya ke??? ke dah tukar pakwe.. hehehe~~ sebenarnya saya dah bertukar ke blog baru ni.. sebab ape ye??? aduhai, terhegeh2 nak buat blog baru ni... almaklumlah, tak berapa reti sangat nak berbloger. dari dulu sampai sekarang, tak pandai2 nak berblogger ni.. ni nak mintak tolong dari orang yang pandai dan yang paling teror le dalam blog....huhu... tolong tunjuk ajar ye..