STUDY GROUP FRIEND'S

Sunday, 30 September 2012

Segmen : Cik Misya Nak Follow!

Hello.. Selamat bercuti.. Terjah Blog Cik Misya tadi.. bukan Misha Omar ye.. Kalau korang taknak follow pun no hal. Nak intai2 Cik iman buat ape dalam blog ni pon takde hal.. Redho menerima tetamu di luar sana. Nengok pic dia tu macam curik2 masuk Blog Cik Iman je.. hehe~~ ha~ Selamat berkenalan ye Cik Misya jemput2 la masuk ye Cik Misya 
So, sebab ape ye Cik iman join segmen ni? sebenarnye saja2. just suka2.. jeles nengok orang blogwalking time2 cenggini.. Kalau nak follower ramai, masti la nak 1000 keatas.. (deman lebih) hehehe~

Saturday, 29 September 2012

Kasut Buat Datin Asyikin

Pic ni adalah #instagram dari Asyraf and the gang... hihi... Propa kot.. =) 
Banyak sangat pilihan untuk Datin Asyikin Isnin..

Ni kot pilihan hati... takde yang gorgeous lagi ke hussin.. hihi

Friday, 28 September 2012

' Sedetik Bersama" By Che' Ah

Selamat Malam readers.. huh.. terjah2 fesbuk orang, Cik Iman ternampak video ni.. best kot.. lagu dia macam bunyi... lalalala~~
video
Korang boleh ramai2 like page facebuk dia kat sini Missnurfasihah . Promot lagu ni.. comel kot dia... By the way, semoga Missnurfasihah berjayaa okey..


# Lagu ni khas buat kawan2 Cik Iman yang busuk.. hehehe

Thursday, 27 September 2012

Segmen : Blog Review by Piko

Tengah rajin nak join Segment Piko.. Simple Segmen.  Vespa Pink  dia cun kot... heheheh~
Jangan lupa follow dan view blog ni k Miss Farhah dengan Cik Abby Pink

Wednesday, 26 September 2012

Our Performances~~

Muka bajet menang malam tu.. hehehe~~ tapi ok pe.. enjoy.. Then memang dapat tempat kedua.. actually yang terakhir.. jangan tersalah baca. baca lagi sekali.. "Kedua Terakhir".. hehehehe~~



yang cekak pinggang tu tention sebab dapat hadiah kecik.. hehehehe

Sukan Rumsis Kuala

Assalamualaikum... Ape Khabar readers... Macam lama jek tak update.. Almaklumlahh Cik Iman buzy memanjang. Kalah Dato Menteri kan?? hehehe~~ by the way, baru2 ni Cik Iman ade join sukaneka Rumsis Kuala.. kelakar giler.. tapi menang dengan bertanding walaupun mendapat tempat ke- 3.. Cayya laaa~~ excited nak share picture ni.. ^^V
Seriously semua macam muka budak sekolah menengah... (teringat zaman sekolah dulu.. hehe~~ )

Muka suci group kami.. "Rumsis Kuala 1085" 

penat wooo~~ rest kejap ni.. lepas ni nak tunjuk kehebatan otak rumsis kuala 1085.. kiki

Kemenangan di pihak kami.. sampai jatuh slow motion kat jalan.. malu gilerrr~ ><v

kami just tolong amek gambar je... berarak dan dapat sijil.. (kami tak dapat pOn.. )

Muka poyo awek yang telah berjaya membakar kalori sebanyak 290.4 kcal.. hihihi


Kaki2 Busuk dorang... (saya tak termasuk.. lalalala~~ ) -_-v (fuhhhhhhhh~~)


Thursday, 20 September 2012

Simple Craft Comel & Cute

Asslamualaikum.. hai selamat malam. ramai lagi yang tak tido kan, buat assingment kan?? hehehe~ Cik Iman curi masa update blog.. Coz tangan ni gatal nak update entry malam ni..Jom la jalan2 baca entry cik Iman malam ni.. entry cute, comel macam Cik Iman jek. hehehe~~

By the way, Cik Iman nak promot 1 lagi barang yang memang simple, tapi tetap cute. Salah 1 crafthand by  Miss Una "Rabbit Closed Eyes"  cute giler, kalau nak buat untuk perkahwinan, birthday adik2, kakak, aweks, pakwe , nak bagi kenangan perpisahan, untuk couple ke, whatever la... boleh tempah terus kt  Miss Una "Rabbit Closed Eyes" .. kalau by Cik Iman pun boleh.. :) so, amacam? comel tak?

Boleh add facebook Miss Una "Rabbit Closed Eyes"

Yang kat atas ni untuk tempahan perkahwinan Abang member Cik Iman (Fariza)
so, korang boleh tempah yang cute2, bayak pilihan dan boleh di bawa berunding untuk penetapan kartun

just klik sini je, banyak lagi :

cute kan? yang pakai tudung tu CIk Iman tag kat Miss Farhah
 yang doremon tu pulak Cik Iman tag kat Cik Abby

Wednesday, 19 September 2012

Magic Pink

Assalamualaikum. Selamat pagi.. buat ape tu? baru bangun.. dah2 bangun, jom try Magic Pink ni.. 
Ape tu Magic Pink Cream?
Magic Pink Cream adalah natural extract. Ala2 blusher, tapi dia menjadikan pipi kita natural pinkkish. tak payah nak pakai blusher lagi.. 

How to Using??
Korang just apply kat pipi macam pakai blusher, then titik 3 kat pipi sebelah kanan dan kiri. After that, sapu pakai tangan je kat tulang pipi.

Ada sesiapa nak try Magic Pink Cream ni??
pengganti blusher.. jangan risau ianya diperbuat daripada ekstrak tumbuhan.
jadikan pipi pinkish...

Harganya hanyalah RM7.50 (just sold to my friend only) kalau nak jual jauh2 kene charge postage RM6. so, buat sementara waktu ni Cik Iman hanya jual di sekitar KUIM sahaja..
 # If korang berminat boleh msg hp, msg facebook, email kepada cik iman. 

Makeup Class For Students

Hello.. Good morning.. hai readers.. masih tak tidur lagi ke? acctualy student2. malam cenggini takde keje, layan blog la, layan Ym la.. facebooking.. study (actually yang ulat buku.. hehe)

By the way, nak ajak rakan2 Cik Iman masuk makeup class.. memandangkan tempat nak belajar makeup, jauh. so, dekat2 je kan ade. mudah dan murah. so, jangan risau tentang tempat, tarikh tengok pada bila nak buat. nanti cik iman umumkan. so, sekarang Cik Iman just nak kumpul orang je yang memang nak belajar makeup. (hanya student KUIM- Kolej Universiti Islam Melaka sahaja) so, kalau dia rasa duduk berdekatan dengan umah cik iman, boleh lah suggest dekat kawan2 yang lain ok.. 

Seorang RM150 so, Special discounts for students RM80 only
Murah kan? So, apa lagi..
email @ call @ msg @ msg ke fesbuk cik Iman okey

Siapa yang nak ajar makeup? -----------> Cik Puan Akma, Bekas peserta Persona Nona TV3, Model, Makeup artis, Mak andam untuk dinner, student konvo, tunang & untuk pengantin..

Rahsia Bibir Cantik Gadis Korea

Heloo.. hai korang.. Assalamualaikum.. Selamat malam.. Menyempat je Cik Iman nak Update entry malam ni.. sorry, penat sikit, plan nak update petang tadi. So, malam pulak ade kelas. After class and then meeting with my housemate. so, sekarang rompak masa study dan sattle assingment yang berlambak nak update sesuatu yang korang mungkin / memang nak beli. Cik Iman try survey yang murah dan berpatutan untuk korang ok.

small size 5-7ml
Big size (yang ni cik iman tak dapat lagi.. )

Available in two shades :
1. 01 Cherry Pink (mini)
2. Red Apple (mini & big)

Tahan selama 12 jam
Lembapan kekal pada bibir
Diperkaya dengan vitamin E dan bagus merawat bibir yang kering, merekah, bengkak, lebam dan tidak bermaya
Boleh digunakan sebagai blusher dan perwarna bibir
Tanpa kesan sampingan dan di jamin
SUPER NATURAL LOOKS!
Rating jualan tinggi di Japan & Korea.


how to using??
korang just titik dibibir  (jangan banyak2. hanya 3 titik je) dan sapu je. then apply dengan lipgloss. tadaaa~ comel

so, buat masa sekarang Cik iman just ada small size je.. harganya RM8.50 (Just sold to my friends only) kalau nak jual jauh2 kene charge postage RM6.. so, jual dengan orang yang terdekat je la.. :)
#If korang berminat, berkenan, boleh SMS, msg facebook, email.. 

SOLD OUT

Tuesday, 18 September 2012

Tak lapuk ditelan dek Zaman

Assalamualaikum.. hai reders...How are U? OOoo.. fine.. Ade ke yang tak tido lagi?? tengah pakai inai ke? ok2.. sila lah.. jangan lupa nak baca entry malam ni sampai habis ok. hihi~~ Rasanya tak lambat lagi Cik Iman nak ucapkan, "Selamat hari Malaysia" -_-v  so, kali ni cik iman nak share tentang 1 camera ni.. rasa2nye korang pernah tak pakai camera ni..?? mesti pernah kan? ni zaman cik Iman sekolah rendah lagi. budak sekarang tak pakai kodak dah bagai. DSLR, macam jenis. tapi yang menarik yang ni ha.. seriously kalau nengok dulu kaler kelabu, hitam je. sekarang dah bercorak2. cun giler.. 


See... Sweet kan?

Input only Film Kodak and can be applied directly


So, kepada yang memang suka camera ni dan nak mengembalikan ke era 90-an. try la beli.. trend kot. Just RM39.90 + postage RM7= RM46.90 only you will get this camera. Cik Iman pun tengah try nak ushar2 duit masuk pocket nak beli lepas ni.  
Nak lagi banyak ?? jom la ushar fesbuk dia angelicshoppebags


Monday, 17 September 2012

Hang OUt With My Friends


Selipar merah bunga2 tu Cik Iman beli yang local je.. tapi cun.. (jangan Kutuk.. ) boleh didapati di Ole-Ole Shah Alam.. RM10 kot. lupa pulak.  Abby pun oder kat Cik Iman :) Bag Cik Iman pulak dari Melaka Central.. murah je, dalam RM25 (try cari kat kedai yang tengah tu.. sesuai untuk ke Kuliah.. :)

Saturday, 15 September 2012

Entry Khas Buat Nurrul

Assalamualaikum... Good Morning readers.. selamat bercuti di hujung minggu.. so, ape cerina Cik Iman nak borak pagi ni? sebenarnya entry ni Cik Iman buat KHAS ADIK NURRUL aka kawan sepermainan masa duduk kat asrama dulu yang dah diterbangkan ke Jordan.. betul bak kata orang tua2, "Bila dekat tak pandang pun, tapi bila jauh terkenang2.." rindu .. hehehe~~
TO Nurrul sayang : Study molek okey, Jordan tu jauh. semoga perjalan yang beribu batu itu mendapat redho Allah.. doa akak sentiasa mengiringi Nurrul.. Semoga kita sama2 menggengam apa yang ingin kita miliki.. ameen peace.... ^^V (ingat pesan akak)

Ramainyer Kawin dengan Tunang

Bismillaahirrahmanirrahim~~ selamat malam dan selamat pagi.. dah jam 1 pun.. heheh~  atcually tak tau nak hupdate mende dalam blog ni.. tak terluah dek perkataan.. tapi merasai dari hati.. Ceh ayat~ jiwang giler.. hehehe~~  So, teruja nengok member2 kawen, tunang.. terfikir jugak, bila la Cik iman nak merasai ape yang mereka rasa.. (jangan Otak Kuning..  >< ) semalam ade yang kawen, kemarin ade yang kawen, tadi malam ade yang nikah..(sya JB)

DOAKAN CIK IMAN PUN MENDAPAT JODOH YANG ENCEM, BAIK, SMART, SOLEh, BERPENDIDIKAN TINGGI .. of course la boleh terima saya seadanya dan boleh jaga Cik Iman.. hehehe~~ (demand kot) ^^V
Bersama dengan adik yang busuk lagi comel macam akak iman-----> Abby

Thursday, 13 September 2012

Selamat Pengantin Baru Nurul & Azaren

ENTRY KHAS BUAT Puan Farrah Izsabella yang selamat di Ijab Qabul menjadi Isteri kepada En Husbandnya Azaren pada hari Jumaat 7.9.2012 dan Selamat Hari Lahir..








Ni Blog Cik Iman, so, sorry la kalau tak masuk gambar korang yek.. hehehe

Doakan Cik Iman Dapat jodoh cepat2 ye.. (study tak lagi, ada hati berangan nak kawen kan?? :)

Rombongan Cik Kiah Ke Batu Pahat (Yong Peng)

Assalamualaikum readers... hai... terajin mengupdate blog.. mengupload gambar.. sampai tak sedar, sume gambar masuk.. hehehe. ~~ gambar2 ni Cik Iman upload untuk tatapan kawan2 yang berkonvoi reramai gi Yong Peng. Rombongan Cik Kiah tu ha.. hehe.. and Thanks to Muhd Azuan, sudi jadi driver kami yang cumel2 ni. Jasaa mu ku kenang. :) Cik Iman memaparkan gambar anak dara dan anak teruna yang cun, encem, cantik dan ayu di dalam Blog Cik Iman.. 
* Akibat over dos menghupdate gambar..
Rombongan Cik Kiah dah sampai Oiiiiiii Orang Kampung





lepas ni Aina mulak menyusul.. Ameen... :)











Tuan empunya kereta yang sudi  angkut kami ke Yong Peng (^^)V peace~~


Artis yang tidak diundang sama sekali... hhihihi~~ dan Datin Cyikin yang cun lagi santeeekkk