STUDY GROUP FRIEND'S

Wednesday, 29 January 2014

Saya dah TRY, tapi saya tak mampu lagi.....

Assalamualaikum... hi korang.. (^___^)V
Entah kenapa tiba2 nak tulis entry setelah sekian lama mendiamkan diri. Walhal, saya free je nak tulis entry. Mood je tak datang. Sekarang ni banyak yang sebok nak buat majlis2 kawen. serabut jugak tengok, baca.. taknak baca pun terbaca, taknak tengok pun tertengok jugak. huhu, ujian betul.

Kalau cerita pasal kawen ni, dengan usia saya 27 tahun. Saya dah start fikir, bukan sebab gatal nak kawen, naluri saya seorang wanita nak ada di sisi lelaki yang bernama suami. Nak di hargai. Nak di sayangi. Tapi, semua tu kerja tuhan, saya merancang je.. Saya planning nak tunggu someone ni.. Tapi mungkin saya berjodoh untuk kenal dia je. Bukan untuk hidup bersama. Bukan semua orang yang boleh terima kita kan?? so, teruskan hidup, dan teruskan apa yang di cita2kan. Saya menunggu dengan hati yang terbuka.. Cuma, saya just boleh Ikhlas kenal dia, saya dah cuba nak jadi yang terbaik.. sebab saya nak jadi yang terbaik dalam hidup dia..

Semua gara2 kek birthday coklat. Tapi takpe, saya redho. sebab saya tau tu kekhilafan saya untuk jadi yang terbaik.. Macam2 saya buat untuk jadi yang terbaik.. Tapi ini perasaan saya, saya mengharap sesuatu yang belum pasti lagi. dan belum bersedia. Orang sekeliling tak akan faham. tapi apakan daya. Setakat ini je yang saya mampu nak teruskan. Saya stop.. bukan kerana saya giveup, tapi kerana saya mesti bahagiakan orang yang masih mencari kesempurnaan untuk bahagia.. Saya tak mampu nak jadi yang terbaik. hatta saya berusaha macam2 cara sekalipun. tQ so much awak.. Saya hargai segalanya..


No comments: