STUDY GROUP FRIEND'S

Wednesday, 25 July 2012

buang malware dalam blog

assalamualaikum, and salam ramadhan karim to readers... by the way, petang ni cik iman macam TERajin pulak nak update blog.. so, ape dia yang nak cik iman update??

JOM BUAT PAHALA...
-------------------------------------------------------------------------
sebenarnya, kemarin ade sorang member cik iman blog dia masuk virus.. punya la dia tanya dan mintak tolong cik iman. macam mana nak buang virus malware kat blog  cik abang ni... cik iman mana la tau.. hehe..~ so, cik iman dengan pantas tolong le carik tutorial "cara buang virus malware dalam blog.."  punya la cik iman mengajar dia, rupanya dia tak faham.. alahai.. pandai buat blog je abang ni.. (ayat macam expert je dengan blog.. hehehe~~)

virus malware yang ada dalam blog cik abang

and last, nak pendekkan cerita,  cik abang  tu pening, cik iman yang comel pun pening.. and last, cik iman gtau dia, "ko buat la dulu macam aku ajar tu.. ikut tutorial yang aku bagi.."  cik abang yang encem tu pun cakap, "ok, aku try.. " punya la cik iman ajar, rupenyer kawan dia yang cerdik tu, ajar la  cik abang encem tu buang malware... so, kat sini cik iman ada la curik la nengok blog sissyira, macam mana nak buang.. 
tadaaaaa~~~~ tu dia... link untuk scan blog.. 


then dalam blog  sissyira, dia gtau, scan banyak kali tau.. sampai takde lagi virus malware tu... okey..  after that, buka EDIT HTML cari code yang ade warning malware. so, dengan pantas, korang delete teros. jangan banyak tanya lagi. so, clean your blog.. boleh update banyak2 lepas ni.. hehehe~~


4 comments:

Ikmal said...

Assalam kak Iman... aku pernah sekali kena virus nie... ini semua gara2 widget yg dipasang kat blog...

iman nasuha said...

yeke??? kene buang la widget yang tak patut tuu... :)

Anonymous said...

amboi sedapnye ko ngumpat ak kat snie ae..

iman nasuha said...

hihihi.. jgn marah mal.. :P