STUDY GROUP FRIEND'S

Friday, 9 September 2011

HOt 6% cukai

adui, kecoh betul pasal cukai 6% topup.. kat fesbuk pun dorang cerita pasal ni.. mula cik iman buat tak tau je pasal natang msg kat handphone cik iman.. sebab tolong parents cik iman kat dapur. ni ha msg cik iman dapat dari incik Celcom.
"pelanggan yang dihargai, mulai 15/9/2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yang berkenaan"

buka fesbuk je, nampak kat wall member cik iman, dia siap tulis kira2 pulak tu.. hehe... (copy ayat dia..)

"6% : 0.60 x 30 hari = 18.00 x 12 bln = 216.00
kami batah cukai 6% untuk produk& simpack..!
mujurlah fb ni bukan kerajaan punya, kalau tak mesti kena TAX jugak.."

hai macam2 la... hehe... siap ade yang betulkan pulak tu.. kan 6% :0.06 = 21.60.. hehe.. agaknyer terlalu marah n geram kot, tu yang silap type.. macam2 hal la dunia sekarang ni.. ape2 hal.. mudah2an tuhan bagi jalan bagi kita semua...

3 comments:

ctk said...

memang pOpular psl ni skrg...huhu...nampknyerr nak bli tOpup sepuloh inggit kena bayar hampir 11.00 lah...sbb sebelOm ni lau ct tPup,dy caj 30 sen..ni tambah tax..lg lah..huhu

Mohd Izzar said...

rakyat didahulukan.. ngeee

iman nasuha said...

sbb rakyat didahulukan la tu... hehehe.. paling penting, pencapaian mesti diutamakan...